Atlético blijft Barcelona voor na geweldige ontknoping

22 januari 2022, 23:20

Atlético Madrid is zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan nieuw puntenverlies. De ploeg ging met een 0-2 achterstand tegen Valencia de rust in en had uiteindelijk de extra tijd nodig om de wedstrijd nog volledig om te draaien. Het leverde een 3-2 eindstand op, waarmee de ploeg FC Barcelona voorlopig voor blijft op de ranglijst.

Dat Atlético het moeilijk heeft, is niets nieuws. De ploeg was nog maar net aan het opkrabbelen van de reeks van vier competitienederlagen waarmee het 2021 afsloot, toen afgelopen week in de Super Cup tegen Athletic Bilbao en in de Copa del Rey tegen Real Sociedad opnieuw twee keer verloren werd. Ook tegen Valencia dreigde het weer mis te gaan. Doelpunten van Yunus Musah en Hugo Duro zorgden in het eerste bedrijf voor een 0-2 ruststand.

Diego Simeone voerde in de rust en het begin van de tweede helft enkele wissels door, maar het duurde even voor dit ook effect had. Uiteindelijk was het wel een invaller, Matheus Cunha, die uit een hoekschop voor de aansluitingstreffer tekende. Toen de wedstrijd de negentig minuten naderde, leek dit niet genoeg te zijn. De scheidsrechter besloot er echter liefst zeven minuten extra tijd bij te tellen. Onterecht was dit gezien het vele tijdrekken van Valencia overigens absoluut niet.

De volledige zeven minuten had Atlético niet eens nodig. Al in de eerste minuut van de extra tijd bracht Angel Correa de stand via een rebound gelijk en twee minuten later was de Remontada compleet. Op goed aangeven van de eerdere doelpuntenmaker Cunha kon Mario Hermoso de winnende treffer binnenlopen. De wedstrijd zou uiteindelijk liefst honderd minuten duren, maar aan de eindstand veranderde niets meer. Atlético ontsnapte en won met 3-2.

Het feest dat de spelers, supporters en vooral ook trainer Simeone na de winnende treffer vierden, gaf aan hoe belangrijk de zege voor de ploeg is. Voor de ranglijst betekent het dat de ploeg de vierde plek in ieder geval dit weekend behoudt. Real Sociedad kan met een aanzienlijk minder doelsaldo op hetzelfde puntenaantal komen, maar Villarreal en FC Barcelona blijven daar minstens een punt onder. Laatstgenoemde neemt het zondag op tegen Deportivo Alavés.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!