Veelbelovende bekerloting: Ajax - PSV als mogelijke finale

23 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 22 januari 2022, 23:31

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 22 januari.

Dit zijn de wedstrijden in de kwartfinale van de KNVB Beker

Ajax neemt het in een interessant kwartfinaleduel in de KNVB Beker op tegen Vitesse. Dat heeft de loting van zaterdagavond uitgewezen. PSV treft met NAC Breda de enige niet-Eredivisieclub die nog in het toernooi actief is. De loting wees daarbij uit dat de kans op een finale tussen de Amsterdammers en de Eindhovenaren aanwezig is.

Rode kaart wordt Vitesse fataal: duur puntenverlies

Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd om de ongeslagen status in de Eredivisie vast te houden. In het eigen GelreDome bleek FC Groningen met 1-3 te sterk voor het tiental voor de Arnhemmers. De negatieve hoofdrol was weggelegd voor de doorgaans zo belangrijke Loïs Openda.

VI: Wormuth wordt opvolger Buijs bij FC Groningen

Frank Wormuth wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer FC Groningen. Hij zal na dit seizoen het roer overnemen van Danny Buijs. Volgens Voetbal International lijkt Groningen na dit weekend tot een definitieve overeenkomst te komen met de huidige trainer van Heracles.

Sterk verdedigend Cambuur brengt zegereeks AZ ten einde

AZ is er zaterdagavond in het eigen AFAS Stadion niet in geslaagd om te winnen van SC Cambuur. De nummer vijf van de Eredivisie vond geen gaatje in de hechte defensie van de Leeuwarders en moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. AZ verzuimde daarmee in te lopen op Feyenoord en uit te lopen op Vitesse, dat al verloor van FC Groningen. 

FC Twente nadert Feyenoord en vergroot zorgen Willem II

FC Twente is zaterdagavond in Tilburg opgeklommen naar de vierde plek op de ranglijst. De Tukkers hadden het grootste gedeelte van het duel de controle over een machteloos Willem ll, maar wisten dat overwicht niet om te zetten in treffers. Zodoende bleef de marge na twee afgekeurde goals en een treffer van Michal Sadilek mager, maar na negentig minuten voetbal wel genoeg voor de zege: 0-1.

Houdini-act? PEC terug in degradatiestrijd na tweede zege op rij

PEC Zwolle heeft een tweede Eredivisie-overwinning op rij geboekt en het puntenaantal van de eerste seizoenshelft nu al verdubbeld. In Heerenveen kwamen de Zwollenaren sterk voor de dag en was één doelpunt genoeg voor de drie punten: 0-1. Bram van Polen was de gevierde man met zijn benutte strafschop. Zo is de hoop op lijfsbehoud enorm gestegen in Zwolle.

Invaller Dumfries goud waard voor Inter; Bizot verslaat Botman

Inter heeft een extreem belangrijke zege geboekt in strijd om de Italiaanse landstitel. De regerend landskampioen knokte zich een minuut voor tijd langs de taaie degradatiekandidaat Venezia. Daarvoor mocht het de ingevallen Denzel Dumfries danken: zijn perfecte voorzet werd knap binnengekopt door Edin Dzeko. Het werd 2-1.

Atlético blijft Barcelona voor na geweldige ontknoping

Atlético Madrid is zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan nieuw puntenverlies. De ploeg ging met een 0-2 achterstand tegen Valencia de rust in en had uiteindelijk de extra tijd nodig om de wedstrijd nog volledig om te draaien. Het leverde een 3-2 eindstand op, waarmee de ploeg FC Barcelona voorlopig voor blijft op de ranglijst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen