Dit zijn de opstellingen van PSV en Ajax in kraker om koppositie

23 januari 2022, 13:35

Alle ogen in voetbalminnend Nederland zijn om 14.30 uur gericht op het Philips Stadion, waar PSV en Ajax in een cruciaal duel om de landstitel tegenover elkaar staan. De Eindhovenaren gaan verrassend aan kop in de Eredivisie, maar weten dat Ajax bij een nederlaag weer langszij komt. 

Roger Schmidt heeft bij PSV op het middenveld een basisplaats vrijgemaakt voor de onlangs van sc Heerenven overgekomen Joey Veerman. Cody Gakpo fungeert tegen Ajax als spits bij de Eindhovenaren, hij krijgt op die plek de voorkeur boven Eran Zahavi. Ook houdt Schmidt het vertrouwen in de in matige vorm verkerende doelman Joël Drommel.

Erik ten Hag kiest bij Ajax opnieuw voor Brian Brobbey in de spits als vervanger bij de door de Afrika Cup afwezige Sébastien Haller. Verder mag bij de Amsterdammers ook Steven Berghuis vanaf de aftrap beginnen. De opstelling van de nummer twee van de Eredivisie bevat verder weinig verrassingen.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax kan zomaar eens een cruciale betekenen in de titelstrijd in de Eredivisie. Als PSV wint vergroot het de voorsprong op de landskampioen en loopt het uit naar vier punten. Als Ajax Eindhoven met de volle buit verlaat, neemt het de koppositie over van de Brabanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen