Feyenoord voert druk op concurrentie op na ruime zege in Goffert

23 januari 2022 – Feyenoord heeft na een slechte start van 2022 vanmiddag in Nijmegen drie welkome punten gepakt tegen NEC. Een achterstand werd door Orkun Kökcü omgezet naar een 1-2 voorsprong, waarna NEC als een kaartenhuis in elkaar zakte. Alireza Jahanbakhsh en Guus Til zorgden ervoor dat er ook nog aan het doelsaldo werd gewerkt door de stand op 1-4 te bepalen. NEC eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart voor Iván Márquez.

Feyenoord voert druk op concurrentie op na ruime zege in Goffert

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met de hete adem van Vitesse, AZ en FC Twente in de nek en het aankomende puntenverlies van in ieder geval PSV of Ajax, was er voor Feyenoord alles aan gelegen om de drie punten te pakken op bezoek bij NEC Nijmegen. Waar Feyenoord vroeg op voorsprong had kunnen komen via Bryan Linssen na een inschattingsfout van Cas Odenthal, maakte Lasse Schöne na verkeerd uitverdedigen van Lutsharel Geertruida de openingstreffer door Justin Bijlow in de korte hoek te verschalken. Feyenoord kreeg daaropvolgend weer enorm veel kansen, maar had uiteindelijk een penalty nodig om Mattijs Branderhorst te passeren. Orkun Kökcü klaarde het klusje vanaf elf meter.
Het affiche Feyenoord-NEC eerder dit seizoen werd een heus doelpuntenfestijn.

Deze editie was in de eerste helft voornamelijk een kansenfestijn. In de tweede helft kwam hier verandering in, omdat de kansen aan Rotterdamse zijde ook werden afgemaakt. Weer was het Kökcü die de bal tegen de touwen schoot. Ditmaal niet vanaf elf meter, maar van een grotere afstand. Na een slechte breedtepass van Calvin Verdonk besloot de middenvelder maar eens met een geplaatst schot uit te halen en met succes. De bal krulde prachtig het doel in en leverde Feyenoord de voorsprong op.

Feyenoord kreeg de overhand in de tweede helft, aangezien er bij NEC achterin heel veel fout ging. Na een lange bal van Bijlow kreeg Alireza Jahanbakhsh de uitgelezen mogelijkheid om er 1-3 van te maken en dat deed de Iraniër ook. In de eerste helft was hij nog wat ongelukkig met zijn acties, maar zijn voorzetten werd steeds dreigender en zijn eerste schietkans leverde dus een doelpunt op.

Bijlow zelf kreeg op de lange bal na niets te doen in de tweede helft. Het was wachten op de 1-4 en die zou ook nog komen. In de 91e minuut kopte Guus Til na een goede voorzet van Jens Toornstra raak. Dit gebeurde na de opmerkelijke rode kaart van Iván Márquez na een opstootje met Cyriel Dessers. De VAR greep in en dat zorgde er dus voor dat NEC de rampzalige tweede helft afsloot met tien man.
Door de overwinning kunnen de mannen van Arne Slot vanmiddag in ieder geval rustig kijken wat de wedstrijd tussen PSV en Ajax voor uitkomst levert en verstevigen ze hun derde plaats.
 
Opstellingen en beoordelingen
NEC: Mattijs Branderhorst 6.5, Bart van Rooij 5.5, Rodrigo Guth 5 (75' Mikkel Duelund -), Iván Márquez 4.5, Cas Odenthal 5, Calvin Verdonk 4.5, Lasse Schöne 6, Dirk Proper 5.5 (68' Jordy Bruijn 5), Elayis Tavsan 4.5, Ali Akman 5 (68' Ole Romeny 5), Magnus Mattsson 4

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Lutsharel Geertruida 4.5 (71' Jens Toornstra -), Gernot Trauner 7.5,  Marcos Senesi 7.5, Tyrell Malacia 7, Fredrik Aursnes 8, Guus Til 6, Orkun Kökcü 8, Alireza Jahanbakhsh 6 (84' Denzel Hall -), Bryan Linssen 5 (84' Cyriel Dessers -), Reiss Nelson 5 (68' Luis Sinisterra 6.5)
 
Man of the match: Orkun Kökcü
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd