Publiekswissel Ziyech bij Chelsea, goal Ekkelenkamp tegen Bayern

23 januari 2022, 19:28

Hakim Ziyech (28) heeft een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van Chelsea in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur. De oud-Ajacied opende met een absolute wereldgoal de score in Londen, waarna Thiago Silva het duel besliste (2-0). Steven Bergwijn had na zijn heldenrol afgelopen week een basisplaats, maar kon anders dan tegen Leicester City zijn stempel niet drukken.

Ziyech had eerder op de dag zijn voormalig ploeggenoot Noussair Mazroui een appje gestuurd dat hij een 'gruwelijk doelpunt' had gemaakt tegen PSV. De rechtsback van Ajax deed dat van afstand met zijn linkervoet, wat normaliter de specialiteit van Ziyech is. En dat liet de rechtsbuiten van Chelsea zondagavond na de thee meteen zien.Hij kreeg de bal aan de buitenkant, draaide naar binnen en schoot met links geweldig raak in de verre hoek.

Het was het openingsdoelpunt, omdat een doelpunt van Harry Kane vlak daarvoor nog afgekeurd werd wegens buitenspel. Binnen het uur werd de eindstand bepaald door Silva, die een vrije trap tegen de touwenkopte. Chelsea trok het duel relatief simpel over de streep, waarbij Ziyech vlak voor tijd nog een publiekswissel kreeg. Het was de vierde overwinning in dit voetbalseizoen van The Blues op de stadgenoot. 

Hertha BSCBayern München 1-4

Bayern München had een eenvoudige middag op bezoek in Berlijn. Hoewel een razendsnelle goal van Corentin Tolisso werd afgekeurd vanwege buitenspel, opende de Franse middenvelder wel de score. Na een half uur vond hij voor de tweede maal het net en ditmaal bleef de goal wel op de borden staan. Ook Thomas Müller, Leroy Sané en Serge Gnabry kwamen op het scorebord. Via Jurgen Ekkelenkamp kwam er tien minuten voor het einde uit de rebound nog wel een eretreffer op de borden: het was zijn derde goal dit Bundesliga-seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen