'FC Barcelona pakt door met Tagliafico en oppert ruildeal met Ajax'

23 januari 2022, 20:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zondag werd bekend dat FC Barcelona zich officieel heeft gemeld bij Ajax voor Nicolas Tagliafico. Het probleem was echter dat Ajax de back het liefst wil verkopen, terwijl Barcelona eigenlijk alleen is geïnteresseerd in huur. Om de onderhandelingspositie te verstevigen, is Barcelona bereid om ook een speler de omgekeerde weg te laten bewandelen.

Het Spaanse Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona bereid is om Alejandro Baldé uit te lenen aan Ajax, zodat Tagliafico naar Spanje kan verkassen. Eerder gaf trainer Erik ten Hag al aan dat hij Tagliafico er graag bij zou houden, maar de back is niet tevreden met zijn plek als reserve. Ajax wil daardoor eventueel wel meewerken aan een transfer, maar wil ook een alternatief voor Daley Blind op linksback.

Vandaar dat Baldé wellicht de uitweg kan bieden. Baldé is namelijk eveneens linksback, maar is met zijn achttien jaar nog niet ver genoeg om de vaste stand-in te zijn van Jordi Alba. Barcelona zou Tagliafico dan willen huren met een optie tot koop. Mundo Deportivo weet niet of Barcelona ook bereid is om een optie tot koop in het contract van Baldé op te laten nemen.

Lees ook: Barça meldt zich officieel voor Tagliafico

Baldé is geboren in Barcelona en maakte dit jaar de definitieve overstap naar de eerste selectie van de club. Hij speelde in de jeugd eerder voor Espanyol en kwam dit seizoen tot vier optredens in La Liga. De ruildeal zou daardoor voor beide partijen een stap voorwaarts kunnen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen