Meevaller Frenkie bij FC Barcelona, De Ligt op de Juventus-bank

23 januari 2022, 19:55

Frenkie de Jong (24) is zondag teruggekeerd in de basisoptelling van FC Barcelona. De Nederlandse middenvelder werd midweeks nog gepasseerd, maar profiteert ditmaal vermoedelijk van de afwezigheid van Gavi. Luuk de Jong staat na zijn schorsing ook weer aan de trap, terwijl ook Sergino Dest vanaf het startsignaal minuten mag maken.

Trainer Xavi heeft na de midweekse uitschakeling in de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van FC Barcelona. Naast de geschorste Gavi zijn ook Dani Alves en Ferran Jutgla uit het elftal gehaald. Laatstgenoemde is gepasseerd omdat Luuk de Jong weer beschikbaar is, die in de beker een schorsing uitzat. Alves krijgt vermoedelijk rust nadat hij sinds zijn terugkeer in Catalonië behoorlijk wat minuten maakte.

Verder ontbreekt Ansu Fati in de wedstrijdselectie van de Catalaanse grootmacht. De jonge aanvaller viel in de verlenging uit met een spierblessure. Ook Pedri ging in de verlenging op het oog aangeslagen naar de kant, maar is zondagavond wel fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Memphis Depay ontbreekt nog altijd vanwege een blessure. 

Lees ook: Xavi neemt het op voor bekritiseerde Frenkie de Jong

De Ligt krijgt rust

Waar Frenkie de Jong weer eens aan de aftrap staat, krijgt Matthijs de Ligt juist even rust van Massimiliano Allegri. De Nederlandse centrale verdediger miste de laatste weken vrijwel geen minuut bij Juventus, waar hij in de eerste seizoenshelft na een moeizame periode uitgroeide tot een belangrijke kracht. Ditmaal krijgen Giorgio Chiellini en Rugani echter de voorkeur in het centrum van de achterhoede in de topwedstrijd tegen AC Milan. De geblesseerde Georginio Wijnaldum ontbreekt nog altijd bij Paris Saint-Germain, bij wie Xavi Simons net als Lionel Messi bankzitter is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen