Excelsior
0 – 0
RKC Waalwijk

Sneu: Afrika Cup-droom valt in duigen door fout Spartaan Okoye

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 januari 2022 – Het Afrika Cup-avontuur van Nigeria zit erop. Het land verloor in de achtste finale met 0-1 van Tunesië en ligt dus uit het toernooi. Daarbij heeft Sparta-doelman Maduka Okoye een negatieve rol gespeeld. De keeper kreeg net na rust een afstandsschot te verwerken, maar door een inschattingsfout schoot de bal het doel in.

Sneu: Afrika Cup-droom valt in duigen door fout Spartaan Okoye

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nigeria had de droom om het succes van 2013, waarin het het toernooi won, weer eens na te bootsen. De vorige editie lukte dat met een derde plek net niet en de twee toernooien daarvoor lukte het niet eens om zich te plaatsen voor de Afrika Cup. Tegen Tunesië had het een loting met mogelijkheden, maar één schot bleek genoeg voor uitschakeling.

Naast Okoye stonden ook oud-Eredivisiespelers William Troost-Ekong en Kenneth Omeruo in de basis. Kort na rust besloot Youssef Msakni maar eens van afstand te schieten en door mistasten van Okoye vloog die bal erin. Hoewel Nigeria wel aanspraak maakte op de gelijkmaker, kwam deze er niet.

Zo is de Afrika Cup-droom van Okoye treurig in duigen gevallen. De doelman werd eerder door Watford voor vijf miljoen euro overgenomen van Sparta en direct weer uitgeleend. Zijn coach Henk Fraser gaf al aan dat hij hoopte dat Okoye snel zou terugkeren, omdat Sparta momenteel in degradatienood verkeert. De doelman zal deze week dus weer aansluiten, maar wel met een breuk in het zelfvertrouwen.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd