'Ten Hag heeft voorkeur van Man United vanwege fraaie statistiek'

24 januari 2022, 11:07   Bijgewerkt: 24 januari 2022, 11:37

Erik ten Hag is topkandidaat om komende zomer aan de slag te gaan bij Manchester United. De Engelse grootmacht staat momenteel onder leiding van Ralf Rangnick, terwijl ook de naam van Mauricio Pochettino de laatste weken veelvuldig werd genoemd. Door een bijzondere statistiek gaat de voorkeur echter uit naar Ten Hag.

Volgens The Mirror is Manchester United onder de indruk van de defensieve statistieken van Ajax onder Ten Hag. Dat brengt hem volgens de krant op pole position om vanaf komende zomer leiding te gaan geven aan een van de grootste clubs ter wereld. Ajax was dit Eredivisie-seizoen al 61 keer trefzeker en kreeg slechts vijf treffers om de oren.

Daarmee is de koploper met afstand de meest productieve en minst gepasseerde ploeg in de competitie. United kreeg juist al dertig doelpunten om de oren in de eerste 22 wedstrijden. In het linkerrijtje kregen alleen West Ham United (31) en Leicester City (37) meer treffers om de oren dan de huidige nummer vier van de Engelse Premier League.

Rangnick werd eind vorig jaar op interim-basis aangesteld als vervanger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse oud-topspits stond met United slechts in de subtop. De laatste weken is United aan een opmars bezig: de topclub staat momenteel op de vierde plaats. Volgens The Athletic zijn er overigens meer kandidaten. Luis Enrique en Julen Lopetegui staan eveneens op de verlanglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen