Ultee mist winnaarsmentaliteit: "Wij schieten de bal gewoon uit..."

24 januari 2022, 12:04

Fortuna Sittard had zondag goede zaken kunnen doen in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij RKC Waalwijk liep de ploeg van coach Sjors Ultee echter tegen de volgende domper aan. Fortuna kwam al snel met 2-0 achter en wist daarna zelf maar één keer te scoren.

Ultee miste de absolute wil om te winnen bij zijn ploeg, iets dat volgens de coach nodig is om dit soort duels om de onderste plaatsen te winnen. "Wat ik het meest typerend vond – en dat is misschien niet zo sportief om te zeggen – dat we in de eerste helft bij een blessure voor RKC de bal netjes uitspelen. Je speelt hier voor lijfsbehoud, je speelt om omhoog te komen. En RKC koos er zelf voor om door te spelen, ze verliezen de bal aan ons en wij schieten de bal uit… Dat heb ik als voorbeeld aangehaald: jongens, dat is hoe je hier speelt, om leuk mee te voetballen, om het leuk te maken voor RKC", zei Ultee bij ESPN.

Ultee noemt dat zijn ploeg te weinig 'karakter' toonde. Kwalitaitief is de spoeling dun bij Fortuna, weet ook Ultee. "Als je kijkt naar onze aanval vandaag (zondag, red.): met Seuntjens hebben we een valse aanvaller, met Flemming hebben we een tien. En als je naar de bank kijkt, dan zitten daar vooral jongens die niet in de spits kunnen spelen, om het zo te zeggen. We hebben nog een weekje de tijd om aan te vullen, even afwachten wat erbij komt en dan de balans opmaken."

Door de tweede overwinning van hekkensluiter PEC Zwolle op rij, is Fortuna nog maar één punt verwijderd van de laatste plaats in de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt vijf punten. Fortuna Sittard hervat de competitie op 5 februari tegen sc Heerenveen, een andere ploeg die in vormcrisis verkeert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen