Slot laat zich uit over 'gepasseerde' Toornstra en Jahanbakhsh

24 januari 2022 – Arne Slot zag 'zijn' Feyenoord zondag op bezoek bij NEC een ruime (1-4) overwinning boeken. Dat deden de Rotterdammers opnieuw zonder aanvoerder Jens Toornstra aan de aftrap. De middenvelder kwam voor de derde keer op rij als invaller binnen de lijnen.

Slot laat zich uit over 'gepasseerde' Toornstra en Jahanbakhsh

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Slot liet zich na de wedstrijd bij Voetbal International uit over de situatie van de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht. "Dat Jens het beste is op het middenveld, daar zeg ik niks nieuws mee. Dat Jens ons dit seizoen al een paar keer heeft geholpen als rechtsbuiten, is ook duidelijk. Maar hij heeft ook een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij zelf ook heeft ervaren: voor deze manier van spelen ben ik niet gemaakt." Toornstra verlengde onlangs zijn contract in De Kuip met één jaar, tot de zomer van 2023.

Ook liet Slot zijn licht schijnen over de vorm van zomeraankoop Alireza Jahanbakhsh, die de afgelopen weken flinke kritieken te verduren kreeg. Toch besloot Slot hem ook in De Goffert op te stellen. Jahanbakhsh betaalde het vertrouwen van zijn coach terug met een doelpunt. "Bij Ali speelden een aantal factoren mee", begint Slot. Hij is lang niet goed geweest, maar ik vond hem tegen Twente en Heerenveen wel prima spelen. Hij was elke keer dicht bij goals en assists. Hij had wat pech, vandaag viel het wel een keer goed voor hem."

Slot blijft desondanks kritisch op de oud-speler van AZ en NEC. "Ik mag hopen dat er nog meer komt, want Ali heeft niet zo'n best half jaar achter de rug. Hij is ook erg ongelukkig geweest met goals die op een centimeter buitenspel werden afgekeurd, maar hij kan meer dan het afgelopen half jaar. Hij heeft een aantal prima wedstrijden achter de rug."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd