Roger Schmidt hoeft niet te vrezen: uitspraken blijven onbestraft

24 januari 2022 – De uitspraken van Roger Schmidt tijdens de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax (1-2) blijven onbestraft. De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat geen (voor)onderzoek doen naar het gedrag van de Duitse trainer.

Roger Schmidt hoeft niet te vrezen: uitspraken blijven onbestraft

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schmidt had zijn emoties zondagmiddag niet onder controle toen de arbitrage het doelpunt van Noussair Mazraoui goedkeurde. "Geef Ajax de titel dan gewoon", riep de trainer van PSV naar Danny Makkelie en zijn assistenten. Schmidt was ervan overtuigd dat de bal de zijlijn had gepasseerd in aanloop naar de 1-2 van Ajax, maar de grensrechter dacht daar anders over en de VAR kon geen uitsluitsel geven.

De trainer zal niet worden bestraft voor zijn tirade, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan De Telegraaf. "De PSV-coach zat hoog in zijn emotie, maar hij heeft niet gescholden of iemand beledigd", zo klinkt het. Schmidt liet eerder in de wedstrijd zijn onvrede over de arbitrage ook blijken. Dat kwam hem toen op een gele kaart te staan.

Na afloop was Schmidt een stuk rustiger, al had hij zijn mening over het discutabele moment niet bijgesteld. "Ik wist al dat die bal uit was, ik stond precies op de lijn. De bal was honderd procent uit en ik stond naast de assistent-scheidsrechter. Ik was zeer verrast dat hij zijn vlag niet in de lucht stook. Toen ik de foto's zag, dacht ik dat hij nog geannuleerd zou worden, maar dat gebeurde niet. Soms ben je niet blij met de beslissingen van de arbitrage", zei hij bij ESPN.

Lees ookVijf conclusies na de memorabele topper tussen Ajax en PSV

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd