Ziyech maakt eindelijk indruk bij Chelsea: "Scheurde ze in stukken"

24 januari 2022, 13:57

Hakim Ziyech maakte zondag grote indruk bij Chelsea tegen Tottenham Hotspur. De thuisploeg won met 2-0, mede door een wonderschone treffer van afstand van de Marokkaan. Na afloop werd Ziyech bejubeld. Maar het doelpunt van de oud-speler van onder andere Ajax, FC Twente en sc Heerenveen was niet de enige reden daarvoor.

Zo strooide de middenvelder met de ene na de andere goede pass en waren ook vrijwel al zijn voorzetten gevaarlijk. "Ziyech was geweldig vandaag, om eerlijk te zijn", zegt oud-speler en BBC-analist Micah Richards in het programma Match of the Day. "Hij was overal op het veld. Dit is de Ziyech die we eerder hebben gezien bij Ajax. Sinds hij bij Chelsea heeft getekend, heeft hij niet aan die reupatie en verwachtingen kunnen voldoen. Hij weet niet waar hij wil spelen of wat zijn beste positie in dit systeem is. Maar tegen Spurs, poeh. Hij heeft ze in stukken gescheurd."

Ook trainer Thomas Tuchel was in hetzelfde programma in zijn nopjes met de prestatie van Ziyech. "Het was een van zijn beste wedstrijden, hij was zeer veelzijdig. Misschien was deze positie op de flank wel de plek waar hij hoort. We hadden een buitenspeler aan de rechterkant nodig, een positie die we normaliter niet gebruiken in een 3-4-3-systeem. Dan is het meer een soort vleugelverdediger. Misschien moeten we erover nadenken om dit vaker zo te doen. Het was goed voor Ziyech, want hij kon hierdoor risico nemen wanneer het mogelijk was."

Chelsea kon de drie punten overigens goed gebruiken. Na een mindere fase is de winnaar van de Champions League de aansluiting met koploper Manchester City en achtervolger Liverpool kwijt en moet het achterom blijven kijken om het Champions League-ticket (een plek bij de eerste vier) niet in gevaar te laten komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen