Swart duidelijk: "De bal was gewoon in, het was een zuivere goal"

24 januari 2022 – Sjaak Swart ergert zich aan het feit dat het na de 1-2 zege van Ajax bij PSV alleen maar over de manier gaat waarop de winnende goal van Ajax tot stand kwam.

Swart duidelijk: "De bal was gewoon in, het was een zuivere goal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Zijn ze nou helemaal gek geworden? Ze lullen alleen maar over of de bal wel of niet uit was", zegt een geërgerde Swart tegenover Het Parool. "Iedereen is in de war over die VAR. Ze hebben met zijn tweeën een kwartier lopen gluren: de bal was gewoon in, het was een zuivere goal. Niemand kan het zien met die beelden. Ze hebben gister foto's getoond dat ik achter de VAR zou zitten: ze moeten niet zo zeuren, lekker voetballen."

Swart wil tegenover de krant ook iets zeggen over PSV-trainer Roger Schmidt, die duidelijk niet blij was met de beslissing van de arbitrage om de goal te tellen. "Vraag het eens aan die trainer (Roger Schmidt, red.) die zondag zei 'ze moeten die cup vast naar Amsterdam sturen.' Nou, daar heeft hij gelijk in, want Ajax is de beste. Het was een wereldgoal met een fantastische aanval."

Swart vindt het onzin dat Ajax mazzel heeft gehad bij het doelpunt. "Een zeer verdiende overwinning van Ajax. Ajax wilde voetballen en PSV wilde verdedigen. En dan moeten we niet meer zeuren over of die bal over de lijn is of niet. Voor de overtreding op het middenveld bij Ajax-AZ (1-2) werd ook niet voor gefloten en toen werd het 1-2. Daar heeft niemand het over."

Reacties

PSV

gerelateerd