Driessen ziet 'krokodillentranen' bij PSV: "Een afleidingsmanoeuvre"

24 januari 2022, 14:22

Valentijn Driessen vindt dat PSV zich verschuilt achter het omstreden zijlijn-moment in minuut 74 van de topper tegen Ajax. In een video-item van De Telegraaf stipt de chef voetbal van de krant aan dat de Eindhovenaren de aanval nog op meerdere momenten hadden kunnen tegenhouden en dat er na de 1-2 nog genoeg tijd was om de schade te herstellen.

Op televisie-beelden lijkt het alsof de bal na een verkeerde aanname van Daley Blind over de zijlijn ging. "Maar ik sta niet op die lijnen en Hessel Steegstra (de grensrechter, red.) wel. Daarna kwam de VAR in beeld. Hij kon ook niet concluderen dat de bal honderd procent over de lijn was gegaan. Dan moet je gewoon doorvoetballen", aldus Driessen.

Lees ookGebroeders Van de Kerkhof duidelijk: "Honderd procent over de lijn"

Volgens de journalist zijn er veel krokodillentranen in Eindhoven. "Er gaan nog drie of vier balcontacten vooraf aan het doelpunt van Mazraoui. Dan kun je nog ingrijpen. Daarna waren officieel nog zestien of zeventien minuten te spelen. Er kwamen nog negen minuten blessuretijd bij. Dan heb je bijna een halfuur. Je kunt je dan niet achter dat ene moment verschuilen, maar dat doen ze in Eindhoven allemaal wel. Dat is begrijpelijk, maar ook een soort afleidingsmanoeuvre."

Roger Schmidt reageerde woedend nadat het doelpunt werd goedgekeurd. "Geef Ajax de titel gewoon", schreeuwde hij. "Dat is emotie, frustratie en alles dat daarbij loskomt", aldus Driessen. "Hij had duidelijk gezien dat de bal over de lijn was gegaan. Is hij objectief? Ten Hag zei dat hij twijfelde. De mooiste uitspraak vond ik van Cody Gakpo: hij vond het onbegrijpelijk dat er niet was afgefloten, want de bal was toch duidelijk over de lijn? Zo leek het. Daar zat alles in. De bal leek over de lijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen