'Gevoelige stap voor Bony? NEC wil oud-Vitessenaar'

24 januari 2022 – Wilfried Bony kan een rentree in de Eredivisie maken. De aanvaller speelde in het verleden bij Vitesse, maar kan nu een contract tekenen bij rivaal NEC. Hij mag zich de komende dagen bewijzen bij de Nijmegenaren.

'Gevoelige stap voor Bony? NEC wil oud-Vitessenaar'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Vitesse haalde de spits in 2011 naar Nederland als grote onbekende. Het bleek een voltreffer te zijn. In tweeënhalf seizoen wist de aanvaller 58 doelpunten te maken en achttien treffers voor te bereiden. Voor die uitstekende cijfers had hij slechts 77 wedstrijden nodig. Het zorgde voor veel interesse destijds en Swansea City werd de gelukkige destijds. De Premier League-club uit Wales betaalde veertien miljoen euro voor Bony.

Ook bij die club bleef hij zijn neusje voor de goal tonen. Het leverde hem een mooie transfer op naar Manchester City, waardoor Vitesse via een doorverkooppercentage nog eens twee miljoen euro ontving. Bij de Engelse topclub stokte de doelpuntenproductie, waarna hij terugkeerde bij Swansea. Ook daar wist hij zijn imponerende cijfers niet meer te halen. Hij besloot in 2019 transfervrij de overstap te maken naar het Saoedische Al-Ittihad, waar zijn contract in november 2020 stopte. Sindsdien zit hij zonder club.

NEC is al langer op zoek naar een extra spits en wil nu de oud-Vitessenaar de kans geven om zich te laten zien. In Nijmegen is Ted van Leeuwen de technisch directeur. Hij werkte in Arnhem in eenzelfde functie toen de spits daar actief was. De lijntjes zijn dus kort. Meerdere clubs zouden volgens Voetbal International azen op Bony, die wedstrijdritme mist, maar wel fit is.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd