Bizar: Messi op één na slechtste afmaker in top-vijf competities

24 januari 2022, 17:23

Lionel Messi werd afgelopen zomer met veel bombarie naar Paris Saint-Germain gehaald, maar dat heeft tot dusver weinig plezier opgeleverd voor de Franse topclub. In de competitie wist hij tot dusver slechts één keer te scoren in twaalf wedstrijden. Wel wist hij vijf assists te geven.

In totaal maakten 1057 spelers dit seizoen minstens een doelpunt in de Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga of Ligue 1. Messi is daar één van. De aanvaller heeft 44 pogingen nodig gehad voor die ene treffer. Alleen vleugelverdediger João Cancelo heeft tot dusver meer pogingen gehad en slechts één keer gescoord. De speler van Manchester City heeft tot dusver twee keer vaker geprobeerd om een goal te maken.

De cijfers zeggen overigens niet alles, want de Argentijnse aanvaller was wel al vijf keer aangever in de Franse competitie. Daarnaast liet hij in de Champions League wel zien dat hij nog een neusje voor de goal heeft. Daar loopt Messi 'gewoon' één op één. In vijf wedstrijden wist hij even vaak doel te treffen. Tegen Manchester City was hij één keer trefzeker, tegen Club Brugge en RB Leipzig mocht hij twee keer juichen.

Messi maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Barcelona naar PSG. In Catalonië kon hij niet meer ingeschreven worden door de financiële problemen, waarna hij razendsnel zijn handtekening zette in het Parc des Princes. Tot dusver speelde hij zeventien wedstrijden voor de Franse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen