'Domper voor Ajax: Brobbey weken aan de kant'

24 januari 2022 – Een enorme domper voor Ajax: De Amsterdammers kunnen de komende weken niet beschikken over Brian Brobbey. De aanvaller raakte in de topper met PSV geblesseerd en ging na zijn doelpunt naar de kant.

'Domper voor Ajax: Brobbey weken aan de kant'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De aanvaller kwam hard in botsing tijdens de wedstrijd, maar op karakter kon hij nog een tijdje meedoen. Bij de openingstreffer ging Brobbey zichtbaar met veel pijn richting het strafschopgebied, waar hij de voorzet van Dusan Tadic tegen de touwen kopte. Het was meteen zijn laatste actie van de wedstrijd, waarna hij vervangen werd door Danilo.

De blessure is balen voor Brobbey, die in zijn eerste twee wedstrijden na zijn terugkeer Ajax bij de hand nam en drie doelpunten voor zijn rekening nam. Tegen FC Utrecht was hij al goud waard met twee doelpunten en in de topper met PSV was het dus weer raak. De aanvaller toonde zich daarmee een uitstekende vervanger van Sébastien Haller, die momenteel actief is op de Afrika Cup. Nu zijn zowel de eerste als de tweede keuze niet beschikbaar, meldt De Telegraaf.

De Nederlandse spits zou zes weken aan de kant staan met een scheurtje in de binnenband van zijn knie. Het is de vraag wat de blessure van Brobbey nu betekent voor Danilo. De aanvaller stond op de nominatie om deze winter definitief te vertrekken uit Amsterdam, maar mogelijk moet hij nu toch blijven. Een andere optie is at Dusan Tadic van de flank voor gehaald om als spits te fungeren of dat er een middenvelder als valse spits gebruikt gaat worden.

Reacties

Ajax

gerelateerd