Trainerskerkhof: Watford FC ontslaat Ranieri na 112 dagen

24 januari 2022 – Claudio Ranieri zal zijn koffers net uitgepakt hebben, maar nu kan hij z'n kleren weer mee naar huis nemen. Na 112 dagen zit zijn avontuur bij Watford FC erop, zo heeft de club bekend gemaakt via een statement op de officiële kanalen. Het ontslag zal voor de trainer niet helemaal onverwacht komen.

Trainerskerkhof: Watford FC ontslaat Ranieri na 112 dagen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In de laatste acht competitiewedstrijden wist de oefenmeester pas één punt te pakken. Het betekent dat Ranieri vervangen wordt en Watford op zoek moet naar de derde oefenmeester van het seizoen. Eerder werd Xisco Muñoz namelijk ook al de laan uitgestuurd bij de nummer negentien van de Premier League. Burnley is de enige ploeg die tot dusver minder punten heeft. Het gat is twee punten, maar die club heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

Ranieri werd niet meer gezien als ideale trainer om de ploeg uit de degradatiezone te helpen, waardoor er verder gezocht wordt. De trainer begon nog goed aan zijn periode bij Watford door Manchester United met 4-1 te verslaan in november, maar het was ook meteen de laatste driepunter. Die dramatische reeks wordt hem nu dus fataal.

Het ontslag van de Italiaan, die eerder het onmogelijke presteerde door met Leicester City kampioen van Engeland te worden, laat maar weer eens zien waarom Watford een echt trainerskerkhof is. In tweeënhalf jaar tijd werden er al zeven trainers op straat gezet. Geen enkele trainer hield het minstens vijf maanden vol. 'Wie gaat hier instappen?', vraagt analist Nigel de Jong zich af op Twitter.

Reacties

Premier League

gerelateerd