Comoren verliest van Onana, maar verovert de harten

24 januari 2022, 22:13   Bijgewerkt: 24 januari 2022, 23:23

Andre Onana is door naar de volgende ronde op de Afrika Cup. De doelman moest één bal uit het net vissen, maar won wel van de Comoren (2-1). Dat het gastland door zou gaan, was overigens geen verrassing. Bij de tegenstander waren er namelijk behoorlijk wat problemen.

Door een corona-uitbraak mochten de drie keepers uit de selectie van de Comoren niet meedoen aan de wedstrijd in de knock-outfase. Daardoor moest Chaker Alhadhur op doel, waar hij normaliter als linksback door het leven gaat. Met hem op goal deed de ploeg het verrassend goed. Waar iedereen een walk-over verwachte van Onana en zijn landgenoten, werd het een moeizame zege.

RKC-speler Saïd Bakari deed mee bij de Comoren en hij zal het gevoel hebben gehad dat er een stunt mogelijke was, ondanks een vroege rode kaart. Het leek na zeven minuten een kansloze avond te worden, maar dat werd het allesbehalve. Karl Toko Ekambia maakte de openingstreffer na dertig minuten, maar ook toen was het verzet nog niet gebroken.

Dat het tot de laatste minuut een wedstrijd bleef, lag mede aan de gelegenheidskeeper. Hij kon een aantal keer knap redding brengen. Een verdubbeling van de marge kwam er echter wel, via Vincent Aboubakar. Zelfs daarna bleef de uitspelende ploeg vechten voor wat het waard was. het leverde een aantal kansen op, waardoor Onana het waarschijnlijk drukker heeft gehad dan hij vooraf dacht. Het werd nog 2-1, maar het was niet genoeg voor een sensationele eindstand.