Ajax moet Tagliafico behouden: "Ze gunnen jou ook niks"

25 januari 2022, 09:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nicolas Tagliafico staat in de concrete belangstelling van FC Barcelona. De Argentijn is al een flinke tijd geen vaste kracht meer bij Ajax en hoopt zijn carrière daarom ergens anders nieuw leven in te kunnen blazen. Valentijn Driessen had echter een duidelijke mening over het standpunt dat de Amsterdammers volgens hem dienen te hanteren.

In Voetbalpraat antwoordde Driessen op de vraag of Ajax Tagliafico de stap moet gunnen. "Natuurlijk niet", was hij duidelijk. "Je moet spelers niks gunnen, want ze gunnen jou ook niks. Als je in de Champions League speelt, waarom moet je dan naar Barcelona gaan? Zij spelen in de Europa League en om de vijfde plaats in La Liga. Je wil kampioen worden, de beker winnen en ver komen in de Champions League. Je moet er schijt aan hebben."

Kenneth Perez wees erop dat de noodzaak van Tagliafico als back-up in de topper tegen PSV weer duidelijk werd. "Het leek er na tien, vijftien minuten op dat hij erin had moeten komen voor Daley Blind, die last had van zijn hoofd. Ik kan me voorstellen dat Ten Hag die optie erbij wil hebben. Anders kom je uit op een oplossing als Rensch op linksback."

Volgens de laatste berichten uit Spanje lijkt het erop dat Ajax de Argentijn wel degelijk wil laten gaan. De Amsterdammers zien hem graag blijven, maar Tagliafico zou zelf hebben aangedrongen op een transfer naar Barcelona. De Catalanen willen hem huren met optie tot koop.

Lees ook: 'Ajax overstag: Tagliafico dringt zelf aan op Barça-transfer'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen