Heerenveen haalt dag na vertrek Jansen nieuwe spits binnen

25 januari 2022 – Sydney van Hooijdonk (21) is de nieuwe aanvalsleider van sc Heerenveen voor de rest van dit seizoen. De jonge aanvaller komt op huurbasis over van Bologna. De overgang werd een dag na het vertrek van trainer Johnny Jansen officieel.

Heerenveen haalt dag na vertrek Jansen nieuwe spits binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft sc Heerenveen dinsdag bekend gemaakt. "Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits", stelt technisch manager Ferry de Haan. "Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten." Henk Veerman en Siem de Jong zijn de voornaamste concurrenten van Van Hooijdonk. 

Met de spits heeft sc Heerenveen de tweede winteraanwinst binnen na de komst van eerder al Anas Tahiri. Maar Joey Veerman werd wel verkocht aan PSV, waarmee de Friezen een belangrijke pion verloren zijn. De laatste weken werd heel pijnlijk duidelijk dat sc Heerenveen scorend vermogen mist, waardoor de komst van Van Hooijdonk meer dan welkom is.

Lees ook: Van Hooijdonk zoekt nieuwe club: "In overleg met Bologna"

Van Hooijdonk maakte afgelopen zomer de overstap van NAC Breda naar Bologna, wat hij na een flinke soap uiteindelijk transfervrij deed. Tot dusver maakte hij vijf officiële optredens namens de Serie A-club in het eerste half jaar, waarin hij vooral moest wennen. In overleg met zijn Italiaanse werkgever zocht hij een huurclub voor de tweede seizoenshelft en heeft die inmiddels gevonden.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd