Excelsior is het compleet kwijt in de KDD: opnieuw een nederlaag

25 januari 2022 – Excelsior is het compleet kwijt in de Eerste Divisie. Nadat de Rotterdammers eerder met tien overwinningen in elf KKD-duels op een promotieplaats stonden, is het de laatste weken helemaal mis. Dinsdagavond werd er van ADO Den Haag opnieuw verloren (2-3) en zodoende wacht het al vijf officiële wedstrijden op een overwinning.

Excelsior is het compleet kwijt in de KDD: opnieuw een nederlaag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En daardoor is de ploeg van Marinus Dijkhuizen gezakt naar de vierde plaats op het tweede niveau van Nederland, want ADO Den Haag – ondanks de 5-0 nederlaag van afgelopen week – was juist bezig aan een knappe opmars. Met Eljero Elia aan de aftrap stond de formatie van Ruud Brood al na ruim een half uur met 0-2 voor, door goals van Sem Steijn en Samy Bourard.

Excelsior kwam weliswaar terug in het duel via Reuven Niemeijer – topscorer Thijs Dallinga maakte slechts één treffer in de laatste vijf officiële wedstrijden, in de slotfase raakte hij nog wel de lat –, zat een goed resultaat er niet in. Na een uur voetballen zorgde Thomas Verheydt na goed drukzetten voor het derde doelpunt van ADO Den Haag (1-3). Een aansluitingstreffer van Couhaib Driouech mocht niet baten voor de Rotterdammers. Alleen het uitvallen van keeper Luuk Koopmans was een smet op de zege van de Hofstedelingen. 

Lees ook: Dallinga sluit vertrek bij Excelsior uit: "Hier met iets moois bezig"

Voor Excelsior is het zaak om te kijken hoe de flow van de eerste seizoenshelft weer hervonden kan worden. Want naast de uitschakeling in de KNVB Beker zijn de Kralingers in de laatste vier duels in de Eerste Divisie zonder overwinning (2x remise, 2x nederlaag). Bovendien maakte het slechts drie treffers in die wedstrijden: kan de ommekeer worden ingezet tegen concurrent FC Emmen?

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd