Transferverrassing: FC Utrecht pikt Veerman op bij sc Heerenveen

25 januari 2022, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een daverende stunt op de transfermarkt is aanstaande: FC Utrecht gaat zich vermoedelijk versterken met Henk Veerman (30). De aanvaller van sc Heerenveen was in Friesland zijn basisplaats verloren en heeft met Sydney van Hooijdonk ook nog eens een extra concurrent gekregen voorin. De Domstedelingen hebben geprofiteerd van die situatie.

Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond althans. Veerman wilde weg na de komst van de voormalig speler van NAC Breda en FC Utrecht – dat de oren en ogen open hield voor buitenkansjes op de transfermarkt – sloeg meteen toe. Inmiddels zouden sc Heerenveen en FC Utrecht ook al een akkoord bereikt hebben over de transfersom, die ongeveer iets meer dan één miljoen euro bedraagt.

Hoewel hij nog een contract had tot en met de zomer van 2023, is zijn transfersom dus beduidend lager dan de 5,5 miljoen euro die sc Heerenveen kreeg voor naamgenoot Joey Veerman. De spelmaker werd eerder deze window verkocht aan PSV, waardoor sc Heerenveen twee Veermannen kwijtraakt in deze transferperiode. Bij FC Utrecht gaat de spits een contract voor 2,5 seizoen tekenen. 

Lees ook: Heerenveen haalt dag na vertrek Jansen nieuwe spits binnen

Veerman kwam eerder uit voor FC Volendam, FC St. Pauli en dus sc Heerenveen, voor wie hij verdeeld over tweede periodes liefst 165 wedstrijden speelde en daarin 43 keer scoorde en zeventien assists gaf. Dit seizoen zat de aanvaller vaker op de bank dan hem lief was en dat zou door de concurrentie van Van Hooijdonk niet minder geworden zijn.

FC Utrecht verkocht met Adrian Dalmau deze maand een spits aan Sparta Rotterdam en haalde nog geen extra spits voor terug. Naoki Maekda was de enige winteraanwinst tot dusver, maar hij raakte geblesseerd in zijn debuutwedstrijd tegen Ajax. Samen met Anastasios Douvikas zal Veerman moeten uitmaken wie de eerste spits van het team van René Hake wordt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen