Overleden vriend beweegt Veerman naar Utrecht

26 januari 2022, 10:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk Veerman ondergaat woensdagochtend zijn medische keuring bij FC Utrecht. Als daarbij geen vreemde zaken aan het licht komen, verruilt de boomlange aanvaller SC Heerenveen voor een avontuur bij de subtopper. Veerman verlaat Heerenveen voor één miljoen euro en tekent voor 2,5 seizoenen. Privéredenen bewegen hem richting de Domstad.

Voor Utrecht is viermaal scheepsrecht. De club klopte in 2017 tweemaal tevergeefs aan bij de aanvaller, terwijl hij ook tijdens zijn Duitse jaren bij Sankt Pauli in beeld was. Ook Veerman zelf hoopte volgens De Telegraaf steeds op een overstap naar Utrecht, maar iedere keer moest er een streep door de overgang. Ditmaal lijkt er wél een akkoord te komen.

Daarmee komt een droom van Veerman uit. Niet dat de spits zelf vroeger al droomde van het spelen voor FC Utrecht, maar om een overleden jeugdvriend te eren. Een van zijn oud-ploeggenoten in de jeugd van FC Volendam pleegde in 2010 zelfmoord. Aan de ouders van de overleden vriend deed Veerman, op dat moment nog amateurvoetballer, de belofte dat hij ooit zou spelen voor de favoriete club van zijn goede vriend: FC Utrecht.

FC Utrecht kwam in de zoektocht naar een pinchhitter en concurrent voor Anastasios Douvikas al snel uit bij Veerman, die na de komst van Sydney van Hooijdonk op het tweede plan dreigde te raken bij SC Heerenveen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen