Clubs dreigen met ludieke acties na 'teleurstellend' besluit kabinet

26 januari 2022 – De clubs in het betaald voetbal zijn teleurgesteld over de gang van zaken rond de heropening van de voetbalstadions. Tijdens de coronapersconferentie van dinsdagavond werd aangekondigd dat de tribunes weer voor maximaal een derde van de capaciteit mogen worden gevuld. Dat is volgens de clubs, supporters én de KNVB echter onvoldoende, zo is geconcludeerd na een gezamenlijk overleg.

Clubs dreigen met ludieke acties na 'teleurstellend' besluit kabinet

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We richten ons samen met de cultuur-, sport- en evenementensectoren tot de Tweede Kamer en gaan met Tweede Kamerleden in gesprek met de vraag of zij nu het kabinet om het perspectief kunnen vragen dat wij, maar ook andere sectoren nodig hebben", laat een woordvoerder van de KNVB weten in een statement aan onder meer Voetbal International en Nu.nl. "Wij hopen dat het kabinet snel tot andere inzichten komt." 

"Alle betrokken partijen in het betaald voetbal zijn ernstig teleurgesteld over het besluit van het kabinet om slechts 1/3 van de stadionbezetting toe te staan", wordt vervolgd in het statement. "Wij dringen aan op 2/3 omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord mogelijk is."

De betrokken partijen hopen op een sluitingstijd die tot 23.00 uur gaat gelden, omdat veel wedstrijden na de huidige sluitingstijd van 22.00 uur nog bezig zijn. "Komend weekend gaan de stadions in elk geval open. Het betaald voetbal komt met nieuwe stappen en demonstratieve en ludieke acties om hoog op de agenda te blijven staan. Daarbij blijven we nadrukkelijk in gesprek met het kabinet."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd