Veel amateurs starten dit weekend, vrijdag besluit over competitie

26 januari 2022, 14:07

Het grootste deel van de amateurcompetities worden komend weekend weer hervat. Alle teams in de zogenoemde B-categorie zullen beginnen met de speelronde die net voor het afkondigen van de lockdown werd afgelast. De A-competities (teams in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse) beginnen een week later.

Die teams krijgen de mogelijkheid om nog een oefenwedstrijd te spelen voordat zij weer beginnen aan de strijd in competitieverband. Dat heeft de KNVB woensdagmiddag naar buiten gebracht. Alle wedstrijden en trainingen tot 22.00 uur mogen worden afgewerkt, terwijl de sportkantines tevens hun deuren weer mogen openen en er geen beperkingen meer zijn in de groepsgrootte.

De KNVB hakt vrijdag de knoop door over het restant van de competities. Vanwege het coronavirus konden die de laatste twee seizoenen niet worden afgemaakt. Dat betekende dat er geen promotie en degradatie was op de hoogste niveaus van het amateurvoetbal. 'Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de eerste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft', schrijft de bond in een statement.

'Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen