Feyenoord slaat 'twee vliegen in één klap': Hendrix officieel binnen

26 januari 2022, 18:07   Bijgewerkt: 26 januari 2022, 18:16

Feyenoord heeft enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt een versterking aan de selectie toegevoegd. Middenvelder Jorrit Hendirx komt op huurbasis over van Spartak Moskou. De voormalig PSV'er wordt voor anderhalf jaar overgenomen en Feyenoord heeft een optie tot koop bedongen.

Hedrix is dit seizoen bij Spartak op een dood spoor beland. Hij begon slechts twee keer in de basis en viel een hand vol wedstrijden in. De Russische club nam hem in de winter van 2021 voor een half miljoen euro over van PSV. In Eindhovense dienst kwam hij tot meer dan tweehonderd duels. Hendrix speelde in Eindhoven zowel als verdedigende middenvelder, als incidenteeel als centrale verdediger. 

Technisch directeur Franks Arnesen in erg blij met de deal. "Na het vertrek van meerdere spelers sinds de zomer en de recente komst van enkele jonge, talentvolle aanwinsten wilden we graag nog een speler aan de selectie toevoegen van wie we weten dat hij direct inzetbaar is en die al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen. Met de komst van Jorrit slaan we twee vliegen in een klap."

"'Hij is niet alleen als defensieve middenvelder inzetbaar, maar ook op meerdere posities in de achterhoede." Daarnaast beschikt Hendrix over de nodige ervaring in de Europa League en in de Champions League. Hendrix zal in Rotterdam de concurrentiestrijd moeten aangaan met Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen