Drie keer scheepsrecht voor Veerman: "Eindelijk belofte nakomen"

26 januari 2022, 18:30

Henk Veerman mag zich sinds woensdag speler van FC Utrecht noemen. Het is een mooie en ook betekenisvolle stap van de spits, die is overgekomen van sc Heerenveen. Daarmee maakt de Volendammer aan een jong overleden vriend waar.

"Dit was de derde keer dat we dicht bij een akkoord waren", vertelde Veerman in een eerste reactie op de clubwebsite. "Het geeft een geweldig gevoel dat het nu wel is gelukt." In het verleden stond Veerman al enkele keren op de Bunnikside, zo vertelde hij. "Toen was ik met mijn vrienden mee. Dat waren mooie momenten, maar voor mij waren het er weinig, want toen begon eigenlijk ook mijn eigen voetbalcarrière."

Een van die vrienden was een oud-ploeggenoot in de jeugd van Volendam, die op jonge leeftijd uit het leven stapte. Aan zijn ouders deed Veerman de belofte om ooit in het shirt van Utrecht te zullen spelen. "Hij was groot fan en stond geregeld op de Bunnikside. Het is enorm mooi dat ik deze belofte kan nakomen. Daar ben ik supertrots op. Het is geweldig dat het nu eindelijk gelukt is."

Lees ook: Overleden vriend beweegt Veerman naar Utrecht

Zuidam

Ook technisch directeur Jordy Zuidam is blij met het akkoord. "Het is natuurlijk een speler met wie veel supporters zich kunnen identificeren. Het is echt een karakter met een ontzettende drive om voor onze supporters te spelen. Hij heeft hier ook op de tribunes gestaan, iedereen kent het verhaal. Het is een man van zijn woord, dat bewees hij door zijn belofte na te komen. Nu heeft hij beloofd keihard te werken voor de club, dus ik weet zeker dat hij dat ook gaat nakomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen