'Oud-Feyenoorder Amrabat kan volgende droomtransfer maken'

26 januari 2022 – De carrière van Sofyan Amrabat blijft een stijgend verloop vertonen. De Marokkaan verruilde in 2020 nog de Italiaanse middenmoot voor de Italiaanse (sub)top en staat nu op de radar van een Engelse topclub. Tottenham Hotspur wil de middenvelder namelijk graag overnemen van Fiorentina en bereidt momenteel een bod voor.

'Oud-Feyenoorder Amrabat kan volgende droomtransfer maken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat wordt bekendgemaakt door de betrouwbare transferspecialist Fabrizio Romano. De club heeft in eerste instantie de intentie om hem te huren en later door middel van een koopoptie Amrabat alsnog definitief naar Londen te halen. Om financieel uit te komen, moet de club namelijk eerst een speler verkopen. Daarvoor staan Tanguy Ndombele en Delle Alli op de nominatie.

Volgens Romano bedraagt de afkoopclausule in het aanstaande bod zestien miljoen euro. Dat bod lijkt niet hoog genoeg te zijn voor Fiorentina, gezien die club hem in 2020 voor een kleine twintig miljoen euro overnam van Hellas Verona. De voormalig Feyenoorder heeft nog een contract tot de zomer van 2024, waardoor Fiorentina een goede uitgangspositie heeft.

Lees ook: 'Twee oud-Eredivisiespelers staan voor prachtige transfer'

Amrabat debuteerde in 2015 voor FC Utrecht en dwong al snel een fraaie transfer af naar Feyenoord. In Rotterdam werd hij nooit onbetwiste basisspeler, maar bij Club Brugge groeide hij uit tot sterkhouder. Daarmee verdiende hij een transfer naar Hellas Verona, waar hij wederom indruk maakte. De stap van Fiorentina naar Tottenham zou een mooi vervolg zijn.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd