'Turkse media eensgezind: PSV wil veel scorende Turkse spits'

26 januari 2022 – De interesse van PSV in Cenk Tosun is woensdag onderwerp van gesprek geworden in de Turkse media. Diverse kanalen melden dat de Nederlandse club in de zoektocht naar extra scorend vermogen is uitgekomen bij Tosun. De 30-jarige Turks international heeft in zijn loopbaan bewezen bijna overal wel tot scoren te komen.

'Turkse media eensgezind: PSV wil veel scorende Turkse spits'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Onder meer kanalen als Milliyet, Duhuliye en Gercekgundem schrijven over de interesse. PSV heeft met Eran Zahavi en Carlos Vinicius al twee ervaren centrumspitsen lopen, maar het duo geeft lang niet altijd thuis. Hoewel Vinicius met vier goals en vier assists in veertien wedstrijden (waarvan het grootste deel als invaller) prima cijfers kan overleggen wordt hij toch bekritiseerd.

Zahavi komt maar mondjesmaat tot scoren dit seizoen en beide spitsen zijn veel geblesseerd. Daarom zou PSV kijken naar een nieuwe spits en daarbij is het uitgekomen bij Tosun. De Turk staat momenteel onder contract bij Everton, dat ooit ruim 23 miljoen voor hem betaalde, maar hij kan dit seizoen op weinig speeltijd rekenen.

Lees ook'Zahavi slaat Griekse aanbieding af en blijft bij PSV'

Eerder maakte hij voor het tweede van Eintracht Frankfurt twaalf goals in zeventien wedstrijden, voor Gaziantepspor 47 goals in 127 wedstrijden en voor Besiktas 67 goals in 146 wedstrijden. In Engeland gaat het scoren hem een stuk moeizamer af, maar PSV denkt dat hij de draad in Nederland wel weer kan oppakken. Het gaat waarschijnlijk om een huurtransfer.

Reacties

PSV

gerelateerd