FIFA wil dolgraag tweejaarlijks WK: "Moeten vluchtelingen redden"

26 januari 2022 – De FIFA deed dit jaar het plan uit de doeken de frequentie van het aantal Wereldkampioenschappen op te schalen. De organisatie wil in plaats van om de vier jaar, om de twee jaar een WK. Voorzitter Gianni Infantino heeft in Strasbourg daarvoor een pleidooi gehouden, maar heeft daarvoor een wel heel opmerkelijk argument aangedragen.

FIFA wil dolgraag tweejaarlijks WK: "Moeten vluchtelingen redden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Een WK om de twee jaar zou volgens de FIFA namelijk vier miljard euro extra opbrengen, wat het voetbal in algemene zin ten goede zou komen. Dat geld zou ook voor de kleinere en armere voetballanden zeer welkom zijn. "We moeten ook Afrikaanse landen hoop kunnen bieden. Ze moeten niet meer via de Middellandse Zee hoeven vluchten om een goed leven te vinden. Ze moeten daarvoor niet hun leven hoeven riskeren."

"Dat kan niet alleen door goede doelen, maar ook door ze onderdeel te maken van de wereldwijde plannen." Deze uitspraken van Infantino werden later breed uitgemeten in de media en er ontstond veel ophef over de misplaatste opmerking. Enkele uren later voelde Infantino zich daardoor toch genoodzaakt om er nog eens op te reageren.

Lees ook: Tweejaarlijks WK stap dichterbij: alle Afrikaanse landen zijn voor

Volgens Infantino zijn de uitspraken namelijk niet goed geïnterpreteerd. De Afrikaanse vluchtelingen moeten zeker geholpen worden, maar dat stond los van het WK. Het betreurt de Zwiters-Italiaanse bestuurder dat zijn uitspraken tot verwarring hebben geleid.

Reacties

Eredivisie