Hoedt veroorzaakt Anderlecht-knauw, "Zirkzee kan wereldtop aan"

26 januari 2022 – Anderlecht heeft woensdagavond een dramatische avond gekend tegen Cercle Brugge. De ploeg strijdt om deelname aan de kampioenspoule, maar heeft daarin door een 0-2 nederlaag slechte zaken gedaan. De oorzaak van het probleem werd gevormd door Wesley Hoedt, die al na 25 minuten spelen kon douchen na een rode kaart.

Hoedt veroorzaakt Anderlecht-knauw, "Zirkzee kan wereldtop aan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hoedt stond tegen Cercle samen in het centrum met Ajax-huurling Lisandro Magallan en ook Joshua Zirkzee stond in de basis. Hoedt kon echter al snel vertrekken, want in een alles-of-niets-poging gleed hij een doorgebroken speler onderuit. Om het centrum weer numeriek in ere te herstellen kwam een andere oud-Eredivisiespeler in het veld: Hannes Delcroix.

Zij hielden het nog behoorlijk lang vol, maar twintig minuten voor tijd opende Cercle toch de score en drie minuten voor tijd werd het ook nog 0-2 (Rabbi Matondo en Franck Kanoute). Zirkzee speelde een verloren wedstrijd en werd al na een ruim uur spelen van het veld gehaald. Hoewel het er deze wedstrijd niet helemaal uit kwam, heeft de Nederlander met zijn prestaties van de afgelopen tijd wel veel lof geoogst.

Lees ook: Zirkzee en Hoedt geven zege weg in 'topper' na kolderieke tegengoal

Zo ook bij Willem van Hanegem, die bij Het Laatste Nieuws aangaf enorm onder de indruk te zijn. "Door te leren van Lewandowski is hij heel erg gegroeid. Bij Bayern wordt het volgens mij moeilijk, maar Joshua kan zo bij een andere Europese topclub mee. Hij is zelfs niet helemaal afhankelijk van zijn goals." Zirkzee wordt momenteel gehuurd door Anderlecht van Bayern München.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd