'Ajax kan ruildeal met FC Barcelona rond Tagliafico vergeten'

27 januari 2022, 07:57

Ajax hoeft geen rekening te houden met de mogelijke komst van FC Barcelona-talent Alejandro Balde (18). De linksachter van de Catalaanse grootmacht voelt er niets voor om op huurbasis naar Amsterdam te gaan. Hij zou mogelijk worden betrokken bij de deal rondom Nicolas Tagliafico.

Dat schrijft Marca althans over Balde. Het medium meldt echter dat een deal niet waarschijnlijk is, aangezien de linksachter niet naar Nederland wil vertrekken. 'Voorlopig blijft hij liever in Barcelona of zoekt hij een andere bestemming die beter bij hem past. De voetballer heeft betere voorstellen op tafel dan die van Ajax', staat er te lezen. Tagliafico staat al langere tijd in de belangstelling van de topclub uit La Liga. 

Onder Ronald Koeman maakte Balde, voorheen bestempeld als het volgende megatalent dat zou doorbreken in Catalonië, regelmatig minuten. Xavi doet echter amper een beroep om hem, omdat Jordi Alba vrijwel altijd geposteerd staat aan de linkerkant van de achterhoede. In totaal kwam verdediger tot zes officiële optredens in de hoofmacht van FC Barcelona.

Lees ook: 'Ajax overlegt intern over vertrekwens Tagliafico naar Barcelona'

Overigens heeft FC Barcelona ook een betaalbaar alternatief gevonden voor Tagliafico, als de deal niet rondkomt. Hoewel de Argentijn zelf dolgraag wil verkassen naar Camp Nou, is een deal op dit moment nog niet voor handen. Daardoor schakelt FC Barcelona mogelijk door naar Grimaldo, die in de jeugd speelde voor de Catalaanse club. Ook hangt het af van de toekomst van Ousmane Dembélé, wat de club financieel nog allemaal kan op de transfermarkt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen