'Wens Van Gaal' in vervulling: Fraser blijft langer bij Oranje

27 januari 2022, 10:20

Henk Fraser gaat met het Nederlands elftal mee naar het Wereldkampioenschap in Qatar. De assistent-bondscoach had een contract voor de kwalificatiereeks van het toernooi, maar heeft inmiddels een nieuwe verbintenis getekend, waardoor hij ook mee mag naar het Midden-Oosten. Zijn nieuwe contract loopt tot en met 31 december van dit jaar.

Dat meldt De Telegraaf. Het zou een 'uitdrukkelijke wens van de spelersgroep én Louis van Gaal' zijn, die nu dus in vervulling gaat. De hoofdtrainer van Sparta heeft als rechterhand van de bondscoach een uitstekende indruk gemaakt op de spelersgroep. Ook de directie van de voetbalbond zag dat Fraser 'een eigen geluid laat horen' bij Oranje.

De dubbelrol van Fraser moest eerst wel besproken worden met Gerrad Nijkamp, de nieuwe technisch directeur van Sparta. Waar zijn voorganger Henk van Stee het geen belemmering vond, denkt ook Nijkamp zo over de situatie. In maart is de oefenmeester daardoor een paar dagen niet op de club door oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland. In juni en september heeft Oranje Nations League-duels op de planning staan en in november is dan het mondiale eindtoernooi.

Fraser liet in november al weten aan RTV Rijnmond dat hij genoot van zijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal. "Ik heb het in alle opzichten naar m'n zin. De spelers zijn fantastisch, het is een hechte groep. De staf onderling is ook fantastisch, ik heb waanzinnige en professionele mensen leren kennen. Heel veel zaken die je mee kan nemen naar je club."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen