Openda wijst naar Eredivisie-verleden Ibrahimovic en Suárez

27 januari 2022, 13:46

Loïs Openda maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij Vitesse, dat hem voor de tweede keer huurt van Club Brugge. De Belgische aanvaller heeft een duidelijk doel in de komende maanden: hij wil topscorer van de Eredivisie worden, al zal dat niet makkelijk worden. De aanvaller heeft, net als Feyenoorder Bryan Linssen, elf keer gescoord. Sébastien Haller leidt het klassement met een treffer meer.

"Ja, het doel is nummer één op de topscorerslijst te worden. Ik zeg niet dat ik het ga worden, maar ik heb de ambitie. Dat ik de strafschoppen mag nemen helpt", vertelt de Vitessenaar in gesprek met Voetbal International. Topscorer worden is het doel, maar het zorgt er niet voor dat de aanvaller oogkleppen opheeft tijdens een wedstrijd. "Soms moet je als spits ook de bal afspelen aan iemand die in een betere positie staat, je moet in het belang van het team blijven denken. Als ik zie dat ik niet kan scoren, speel ik hem af. De meeste aanvallers zijn daar misschien egoïstischer in."

Lees ook: Letsch woest op 'domme' Openda: "Niet de eerste keer"

Vorig seizoen werd Openda voor het eerst verhuurd aan Vitesse, deze zomer drong hij zelf aan op een tweede seizoen in Arnhem. Daar heeft de spits allesbehalve spijt van. Een nieuwe termijn in het GelreDome werpt zijn vruchten af. "Je kent iedereen al, ze weten wat ze aan je hebben. Zo'n tweede jaar gaat altijd beter. Ik heb qua aantal goals vorig seizoen al overtroffen en het is pas januari. Ik ben in Nederland een complete aanvaller geworden."

Openda merkt dat er een duidelijk verschil is tussen het voetbal in België en Nederland. "Ook ploegen als PEC Zwolle en RKC Waalwijk willen voetballen en maken het je moeilijk. In België zijn er veel teams die alleen maar tegenhouden. Dat is veel moeilijker voor aanvallers", aldus de aanvaller. "Spelers als Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez en Ronaldo speelden niet voor niets in Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen