Barça doet zaken met Wolves en heeft Traoré nu echt binnen

27 januari 2022, 17:18   Bijgewerkt: 29 januari 2022, 19:53

FC Barcelona heeft zaterdagavond de komst van Adama Traoré afgerond. De 26-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. De clubs hebben in de overeenkomst een niet verplichte koopoptie van dertig miljoen euro opgenomen.

Barcelona en Traoré kennen elkaar door en door. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van de Catalaanse club en zette er zijn eerste stappen in het profvoetbal. Nadat een definitieve doorbraak uitbleef, maakte hij in 2015 de overstap naar Aston Villa. Via Middlesbrough kwam hij drie jaar later terecht bij Wolverhampton Wanderers, waar hij nog voor anderhalf jaar vastligt. Tottenham Hotspur had Traoré ook op de korrel, maar de Engelse club vist achter het net.

De komst van Traoré kan niet los worden gezien van de situatie rond Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller kreeg kortgeleden te horen dat hij onmiddellijk moet vertrekken omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Op die manier hoopt Barça nog wat te verdienen aan de aanvaller voor wie ruim vier jaar geleden nog een slordige 140 miljoen euro werd neergeteld. Mogelijk maakt ook Pierre-Emerick Aubameyang nog de overstap naar Barcelona, maar zijn komst staat of valt met het vertrek van Dembélé.

Traoré is de derde winteraanwinst van Barcelona. De Catalanen versterkten zich eerder met Dani Alves (clubloos) en Ferran Torres (Manchester City).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen