Infantino: "Niet 6.500, maar 3 doden bij bouw WK-stadions"

27 januari 2022, 21:39   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 23:00

Volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de bouw van de stadions voor het WK in Qatar veel minder levens geëist dan wordt verondersteld. Onderzoek van The Guardian toonde vorig jaar aan dat sinds 2010 minstens 6.500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij werkzaamheden voor het toernooi.

"Ik wil wat zaken rechtzetten. Wat ik in de media hoor, kan ik nog wel accepteren. Maar ik hoor ook hier dat er 6.500 mensen zijn omgekomen bij de bouw van stadions in Qatar. Dat is niet waar. In werkelijkheid zijn er drie mensen overleden. Dat zijn er nog steeds drie te veel. Met werk geven we de mensen waardigheid. De arbeidsomstandigheden zijn dezelfde als die in Europa", wordt Infantino geciteerd door de NOS.

De voorzitter van de wereldvoetbalbond deed zijn opvallende uitspraken donderdag bij de Raad van Europa in Straatsburg. Daarmee sprak hij de bevindingen van The Guardian, maar ook meerdere mensenrechtenorganisaties tegen. De Engelse kwaliteitskrant schreef vorig jaar dat er bij de bouw van de stadions in Qatar duizenden arbeidsmigranten uit onder meer India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka zijn overleden. Zij zijn slachtoffer geworden van onder meer erbarmelijke arbeidsomstandigheden en extreme hitte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen