'FC Utrecht sorteert voor op vertrekkers en shopt bij Bayern'

28 januari 2022 – FC Utrecht gaat zich versterken met de Amerikaanse jeugdinternational Taylor Booth (20). De rechtsback annex middenvelder is na dit seizoen transfervrij bij Bayern München en maakt dan de overstap van Zuid-Duitsland naar de Domstad. Het gaat dus om een overgang voor vanaf het volgende seizoen en niet nog in deze winter. 

'FC Utrecht sorteert voor op vertrekkers en shopt bij Bayern'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagavond althans. Booth maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Bayern München in de DFB-Pokal tegen Bremer SV (0-12). In het royaal gewonnen bekerduel deed de Amerikaan ruim twintig minuten mee. Dat was ook meteen de enige keer dat hij speeltijd kreeg in het eerste team van Der Rekordmeister.

Booth kan zowel als rechtsback als ook op het middenveld uit de voeten. Volgens het dagblad is vooral die laatste positie waarop hij is gescout door technisch directeur Jordy Zuidam. Simon Gustafson en Joris van Overeem lopen namelijk uit hun contract na het huidige seizoen en voor Adam Maher, Bart Ramselaar en Othmane Boussaid wordt mogelijkinteresse verwacht.

Lees ook: Dit staat nog te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

Booth werd eerder verhuurd aan het Oostenrijkse SKN St. Pölten, voor wie hij in totaal zeventien duels speelde, waarin hij driemaal scoorde en twee assists gaf. Mocht hij liever als rechtsachter willen spelen, dan komt daar mogelijk ook ruimte voor. Want de miljoenenovergang van Denso Kasius naar Bologna is zeer nabij, waardoor FC Utrecht ook voor die positie de voetballer eventueel zou kunnen gebruiken. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd