Verbeek gooit coachdeur niet dicht: "Maar ik zit in de eindfase"

29 januari 2022, 13:07

Gertjan Verbeek weet niet of hij nog terugkeert als coach in het profvoetbal. De 59-jarige oefenmeester beleefde succesvolle jaren als coach, maar zag zijn carrière de laatste jaren in rap tempo bergafwaarts gaan. Het ontslag bij Almere City vormde eind vorig jaar een nieuwe teleurstelling.

Of Verbeek nog een nieuwe club krijgt? "Zeg nooit nooit. Maar je moet ook reëel zijn. Er komt niet alleen een nieuwe lichting aan, ik word deze zomer ook zestig", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is niet makkelijk om jouw passie en hobby helemaal los te laten. En ik gooi de deur dan ook niet dicht. Maar ik heb al wel het gevoel dat ik in de eindfase van mijn carrière zit."

Het ontslag bij Almere City, waar de promotiedroom door een desatreuze start in de prullenbak werd gegooid, raakte hem. "Leuk is natuurlijk anders. Ook omdat je er alles aan hebt gedaan om voor een kentering te zorgen. Dat lukt dan niet. Maar dat is inherent aan de voetballerij. Daar wordt niet gekeken naar het probleem, maar wordt naar een schuldige gezocht. En dat is negen van de tien keer de trainer."

Verbeek beleefde begin deze eeuw succesvolle jaren bij Heracles en SC Heerenveen, waardoor hij een overstap naar topclub Feyenoord verdiende. Daar werd hij echter al snel ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Later werkte hij nog met verdeeld succes voor Heracles, AZ en Duitse clubs FC Nürnberg en VfL Bochum. Na zijn terugkeer in Nederland bij FC Twente, kreeg hij de kans bij het Australische Adelaide United, maar dat verblijf werd mede door corona afgebroken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen