Waarom Tagliafico bij Barça niet in EL mag spelen

29 januari 2022, 14:22

Mocht Nicolás Tagliafico zijn gewenste overstap maken naar FC Barcelona, is de kans niet groot dat fans hem de komende maanden terugzien in de Europa League. Regels van de UEFA stellen namelijk dat de Catalaanse grootmacht in de winterstop namelijk slechts drie nieuwe spelers mag inschrijven voor een Europees toernooi.

Barça, dat door Benfica uitgeschakeld werd in de Champions League, presenteerde eerder deze maand met Dani Alves, Ferran Torres en Adama Traoré al drie nieuwe spelers. Alles wijst erop dat de Catalanen van plan zijn dat trio in gaat schrijven voor het restant van de Europa League. Daarom kunnen bijvoorbeeld ook Ferran Jutglà en Abde Ez nu niet worden ingeschreven.

Dat meldt de Spaanse krant Sport. De kans is groot dat Barça de komende weken een flink dilemma wacht. De Spaanse grootmacht hoopt zich naast Tagliafico namelijk ook nog te versterken met een nieuwe centrumspits. In dat geval zou er voor drie plekken moeten worden gekozen uit vijf spelers.

Volgens De Telegraaf is er nog geen groen licht inzake de overstap van Tagliafico naar FC Barcelona. De speler zelf wil dolgraag, maar Ajax twijfelt of het de Argentijn moet laten gaan. Hoewel hem een transfer naar zijn droomclub wordt gegund wegens zijn jarenlange trouwe dienst, geldt Tagliafico als belangrijke back-up voor linksback Daley Blind.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen