Haaland noemt 'monster' Virgil van Dijk beste tegenstander ooit

29 januari 2022, 15:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland hoeft niet lang na te denken over wie de allerbeste speler is die hij ooit tegen is gekomen. Het Noorse doelpuntenfenomeen zorgt al jaren voor hoofdpijn voor bijna alle verdedigers ter wereld, maar het gaat hem niet iedere wedstrijd eenvoudig af. 

"Goede vraag", antwoordt de spits in gesprek met ESPN op de vraag wie de beste verdediger ooit is die hij tegenkwam. "Ik heb tegen veel goede verdedigers gespeeld, maar het maakt ook veel uit hoe het team speelt, of ik in de juiste situaties kom enzovoort. Maar Virgil Van Dijk... Hij was echt goed", aldus de spits die al jaren alle doelpuntenrecords laat sneuvelen.

Haaland vervolgt: "Je weet hoe lang hij is, hoe sterk hij is en hoe snel hij is. En ook zijn timing is waanzinnig. Ik denk niet dat ik één duel tegen hem heb gewonnen. Want hij is fysiek echt een monster. Dus misschien Van Dijk. Sergio Ramos was ook erg goed. Ramos was erg slim en goed." Haaland stond tegenover Van Dijk tijdens Nederland - Noorwegen en trof hem ook twee keer als speler van RB Salzburg in de Champions League.

Mogelijk komen de twee elkaar komend seizoen vaker tegen. De spits staat in de belangsteliling van de complete Europese top, waaronder clubs uit Engeland. Manchester City lijkt een van de voornaamste kandidaten om de aanvalsleider over te nemen van Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen