Onana houdt de nul en mag hopen op Afrika Cup-finale

29 januari 2022 – Kameroen en Andre Onana mogen blijven hopen op de Afrika Cup. De doelmen van Ajax beleefde een makkelijke wedstrijd tegen Gambia, waarin hij opvallend weinig in actie hoefde te komen. Hij zag zijn ploeggenoten twee keer scoren, waardoor de halve finale is bereikt.

Onana houdt de nul en mag hopen op Afrika Cup-finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na dertig minuten was het gastland dicht bij de openingstreffer. Collina Fai had vanaf de rand van het strafschopgebied een poging, maar die bal ging rakelings naast. Nog geen drie minuten later was Kameroen weer dicht bij het doelpunt. Vincent Aboubakar, die dit toernooi al zes keer mocht juichen na een treffer, kopte de bal net naast het doel. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft was de aanvaller weer dichtbij met een kopbal, maar nu kon de keeper makkelijk redding brengen.

In de tweede helft zag Onana dat zijn ploeggenoten vrolijk doorgingen met jagen op de goal. Dat leverde in minuut vijftig de openingstreffer van de wedstrijd op. Karl Toko Ekambi reageerde alert in het strafschopgebied en kon de bal, met hulp van de paal, tegen het net koppen. Het bleek het begin van zijn heldenrol, want in minuut 57 mocht hij voor de tweede keer juichen. Deze keer maakte hij het doelpunt met zijn voeten.

De tweede treffer viel dus met nog een half uur te spelen, maar spannend werd het geen moment meer. Gambia bleek niet in staat om zich nog terug te knokken, waardoor Kameroen in de slotfase spelers wat rust kon gunnen en het grote wisselen begon. In de halve finale neemt het thuisland het op tegen de winnaar van het duel tussen Egypte en Marokko.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd