FC Twente blij met 'miljoenenbod' op Oosterwolde: "Grote stap"

29 januari 2022 – Jayden Oosterwolde gaat FC Twente verlaten voor een avontuur bij Parma. De Italiaanse club uit de Serie B betaalt een behoorlijk bedrag voor de vleugelverdediger, vertelt Jan Streuer. Daardoor moet hij in de komende dagen nog op zoek naar een vervanger.

FC Twente blij met 'miljoenenbod' op Oosterwolde: "Grote stap"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ze hebben zich eerder al eens gemeld bij ons, maar toen was de aanbieding beduidend minder. Nu kwam het op een onverwacht moment, zo aan het einde van de window", vertelt de technisch directeur van de Tukkers aan Voetbal International over de interesse van de Italiaanse club. "Een miljoenenbedrag? Die kant gaat het wel op, ja. Daarom hebben we ook besloten om erop in te gaan. Gijs Smal doet het naar behoren, terwijl Jayden niet meer bij Jong Oranje zit en de laatste wedstrijden niet meer de eerste keus was."

Oosterwolde brak vorig seizoen door in de Grolsch Veste, maar deze voetbaljaargang moet hij genoegen nemen met een plek op de bank. Mede daarom zag Streuer wel heil in een transfer van de jongeling. "We hopen dat hij het goed gaat doen. Als jonge speler naar Italië gaan, is een grote stap", aldus de beleidsbepaler, die nu op zoek moet naar een opvolger. "Het is moeilijk, omdat het last-minute moet gebeuren. We nemen nu een risico, omdat de goede spelers misschien al weg zijn."

Ondanks de miljoenendeal betekent het niet dat Streuer met een goedgevulde portemonnee op zoek gaat naar een vervanger. Het coronavirus heeft er ingehakt in de Grolsch Veste. De technisch directeur lijkt daarom in te zetten op een tijdelijke oplossing. "Ik denk eerder dat we uitkomen op een huuroptie tot het einde van het seizoen, dan kunnen we in de zomer verder kijken."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd