Burkina Faso schakelt Tunesië uit na bijzonder VAR-moment

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 januari 2022 – Burkina Faso heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Kamou Malo was dankzij een doelpunt van Dango Ouattara met 1-0 te sterk voor Tunesië. Komende donderdag zullen de Burkinezen tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Senegal en Equatoriaal-Guinee strijden om een plek in de finale.

Burkina Faso schakelt Tunesië uit na bijzonder VAR-moment

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het enige doelpunt in de boeiende ontmoeting tussen Burkina Faso en Tunesië werd op slag van rust gemaakt. Ouattara werd de diepte ingestuurd, bleef kalm en rondde knap af. De doelpuntenmaker werd vlak voor tijd van het veld gestuurd omdat hij zijn elleboog in het gezicht van Ali Maâloul plantte. Scheidsrechter Joshua Bondo stuurde Ouattara op advies van de VAR van het veld.

Het was niet het eerste een-tweetje tussen de Bondo en de video-scheidsrechter. Vlak voor de rode kaart van Ouattara leek Tunesië even een strafschop te krijgen. Soumaila Ouattara (niet te verwarren met doelpuntenmaker Dango Ouattara) werkte de bal in het strafschopgebied wild weg en nam in zijn tackle Wahbi Khazri mee. De VAR vond het een penalty waard, maar Bondo bleef na het zien van de camerabeelden bij zijn beslissing.

Zo is Burkina Faso na gastland Kameroen de tweede halvefinalist op de Afrika Cup. Het is alweer de derde keer in de laatste vijf edities dat de Burkinezen de laatste vier bereiken. In 2013 werd Burkina Faso tweede. Vier jaar later won het land de troostfinale.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd