'Weghorst dicht bij 'droomtransfer' naar kelder Premier League'

30 januari 2022, 09:41

Wout Weghorst lijkt VfL Wolfsburg op zeer korte termijn te gaan verlaten. De Nederlandse spits verscheen vrijdag niet op de training en is naar verluidt dicht bij een overstap naar het Engelse Burnley. Daarmee wordt een droom van Weghorst op korte termijn werkelijkheid.

Hoewel hij waarschijnlijk niet direct aan Burnley als bestemming dacht, gaf Weghorst in het verleden namelijk wel aan dat hij ervan droomde om in de Premier League te spelen. Die kans heeft hij dus nu Burnley concreet geïnteresseerd is. Verhalen over die interesse gingen al langer, maar lijken nog reëler nu BILD meldde dat Weghorst vrijdag niet op de training verscheen.

The Daily Mail claimde dat er inmiddels een akkoord ligt tussen de beide clubs. Volgens dat bericht betaalt Burnley een bedrag van zo'n 14,5 miljoen euro voor de 29-jarige Weghorst, die nog tot medio 2023 vastligt bij Wolfsburg. Hij moet de opvolger worden van de naar Newcastle United vertrokken Chris Wood. Eerder waren de pijlen gericht op Dinamo Zagreb-spits Mislav Orsic, maar hij ging niet op het aanbod van de club in.

Met de transfer zou Weghorsts droom om in de Premier League te spelen dus uitkomen, al is de vraag hoe lang dat zo zal zijn. De club is momenteel de hekkensluiter en Weghorst zal de ploeg dus moeten helpen om nog minstens drie plekken te stijgen om ook volgend seizoen op het hoogste niveau uit te komen. Watford, Newcastle United en Norwich City zijn de voornaamste concurrenten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen