FC Utrecht-jonkies helpen VVV in enerverend duel aan zege

30 januari 2022, 14:35

VVV-Venlo en FC Dordrecht hebben de voetbalzondag vanmiddag afgetrapt met een doelpuntrijk duel. In Venlo leek Dordrecht een knappe comeback in te zetten, maar won de thuisploeg uiteindelijk toch met 4-2. FC Utrecht-huurlingen Nick Venema en Rayan El Azrak lieten zich zien.

"Verschrikkelijk zonde", zo bestempelde trainer Jos Luhukay voorafgaand aan de wedstrijd tegenover ESPN de twee late uitgaande transfers van Danny Post en Kristopher Da Graca. Hij gaf echter wel aan de twee hun stap te gunnen. Tegenover de vertrekkende spelers stond de huur van Jong FC Utrecht-spelers Nick Venema en Rayan El Azrak. Uitgerekend zij zouden zich tegen FC Dordrecht laten gelden.

Zo was het Venema die na een halfuur de enige treffer van de eerste helft voor zijn rekening nam. Hijzelf had de score vanaf elf meter ook nog kunnen verdubbelen, maar zag doelman Liam Bossin zijn inzet keren. Niet veel later was het de andere huurling El Azrak die wel voor de 2-0 tekende. De aanvallende middenvelder rondde zijn transfer deze week af en beleefde dus een succesvol debuut in Venlo.

Hoe succesvol precies moest nog blijken. FC Dordrecht was met drie overwinningen op rij aan een uitstekende reeks bezig en liet het er ook nu niet bij zitten. Het waren invallers Nikolas Agrafiotis en Seydine N'Diaye die hun ploeg in een tijdsbestek van tien minuten weer langszij hielpen. Tien minuten voor tijd was de score weer 2-2.

En dus moest VVV nog maar eens aan de bak, maar in de 88e minuut viel dan toch de beslissing. Opnieuw was El Azrak belangrijk, dit keer met een assist op doelpuntenmaker Joeri Schroijen. De wedstrijd werd definitief beslist toen invaller Sven Braken enkele minuten later ook de 4-2 maakte. Zo bleven de drie punten uiteindelijk toch in Venlo en klimt VVV naar plek elf. FC Dordrecht blijft de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie.