Officieel: Van de Beek verlost van United, salaris gaf doorslag

31 januari 2022, 19:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De meer dan teleurstellende periode van Donny van de Beek bij Manchester United is tijdelijk voorbij. Everton huurt de Nederlander en verlost hem daarmee uit zijn lijden. Van de Beek wordt voor een half jaar overgenomen van United, maar zal daarna wel weer terugkeren bij zijn eigenlijke werkgever.

Twee clubs streden de afgelopen dagen concreet voor de handtekening van Van de Beek. Er was meer interesse in de middenvelder, maar zijn hoge salaris maakte het lastig om hem binnen te halen. Zo ondervond ook Crystal Palace, dat zich eerder meldde bij United dan Everton. Volgens Fabrizio Romano gaf het salaris uiteindelijk ook de doorslag in de toekomst van Van de Beek.

Everton neemt namelijk het gehele salaris over, terwijl Crystal Palace slechts bereid was om 85% van zijn salaris voor de rekening te nemen. Hoewel Van de Beek zich de komende maanden dus mag verheugen op meer speeltijd, zit zijn periode bij Manchester United er nog niet definitief op. De club heeft namelijk geen optie tot koop in het contract weten af te dingen.

Lees ookRomano: Spaanse optie Van de Beek valt af

Daarmee komt Van de Beek samen te spelen met oud-teamgenoot Anwar El Ghazi en treedt hij in de voetsporen van Davy Klaassen. Klaassen speelde eerder ook al op het middenveld bij Everton, wordt qua speltype vaak vergeleken met Van de Beek, maar mislukte wel in Liverpool. Op het middenveld moet hij de concurrentie aangaan met spelers als Tom Davies, Anthony Gordon, André Gomes, Abdoulaye Doucouré, Fabian Delph, Gylfi Sigurdsson en Allan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen