'Ajax schakelt last-minute naar Braziliaan bij mislukken Bergwijn'

30 januari 2022, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De laatste dagen van de transfermarkt blijven uiterst spannend voor Ajax. De Amsterdammers trokken eerder de stekker uit de onderhandelingen over Nicolas Tagliafico, maar willen nog altijd een vervanger van David Neres binnenhalen. Daarbij is Steven Bergwijn nog steeds de grote favoriet, maar als dat niet lukt, zal Ajax schakelen naar Giovanni.

Volgens Fabrizio Romano zijn Ajax en Tottenham nog altijd met elkaar in gesprek, maar heeft Ajax niet willen toegeven aan de vraagprijs van 25 miljoen euro. De intentie van Marc Overmars is desalniettemin om Bergwijn los te weken bij Tottenham, maar langzaam begint hij ook verder om zich heen te kijken, naarmate de transferdeadline dichter bij komt.

Freek Jansen van Voetbal International bevestigt dat Ajax Bergwijn nog altijd bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan, maar geeft ook aan dat Giovanni eveneens tot de mogelijkheden behoort. "Het is een prikkelend alternatief. De achttienjarige aanvaller van Palmeiras wordt al langere tijd nadrukkelijk gevolgd door een delegatie van de Amsterdammers."

Lees ookTottenham kent actieve transferdag; nog stil rond Bergwijn

Braziliaanse media meldden dat Ajax zelfs een bod van twaalf miljoen klaar heeft liggen, maar dat dat niet genoeg is om hem over te nemen. Mocht de deal met Bergwijn uitblijven, zal Ajax het bod op Giovanni verhogen. Daarmee zou hij in de voetsporen treden van de vertrokken Neres en van Anthony. Ondanks het grote Braziliaanse succes van de afgelopen jaren, geeft Ajax toch de voorkeur aan Nederlandse inbreng.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen