Griekse competitie kent zeer verrassende Nederlandse topscorer

30 januari 2022, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl de Nederlandse spitsen in het buitenland maar mondjesmaat presteren, heeft zich in Griekenland wel een succesverhaal aangediend. Tom van Weert is namelijk topscorer van de Griekse competitie geworden. Namens NFC Volos was hij tegen topclub AEK Athene met twee doelpunten goud waard (1-2 winst) en neemt hij de topscorerstitel over.

Van Weert werd deze zomer gratis overgenomen van het Deense Aalborg, waar hij ook al tot 31 goals kwam in een kleine negentig wedstrijden. Zijn transfer naar Volos bleek een voltreffer, gezien hij zondag alweer zijn dertiende goal van dit seizoen maakte. Daarmee heeft hij er evenveel als Jasmin Kurtic (PAOK), maar hij deed dat in minder minuten.

Van Weert was eerst al verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar AEK kwam al snel weer gelijk. Een rake penalty van de Nederlander bezorgde Volos een stunt tegen AEK, al eindigde de wedstrijd van Van Weert niet helemaal zoals in zijn jongensboek. Twee minuten na zijn treffer pakte hij zijn tweede gele kaart, waardoor hij met rood kon vertrekken.

Lees ook: Van Janssen tot Giakoumakis: zo gaat het met onze topscorers

Van Weert speelde in Nederland voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen en kwam bij al zijn clubs tot scoren. In Denemarken trok hij die lijn door en ook in Griekenland maakt hij wederom indruk. Hij is inmiddels 31 jaar en automatisch een zeer interessante optie voor Eredivisieclubs de komende tijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen